joi, 19 mai 2016

În căutarea Evangheliei originale

Mă mir că treceți așa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o altă Evanghelie. Nu doar că este o altă Evanghelie; dar sunt unii oameni care vă tulbură și voiesc să răstoarne Evanghelia lui Hristos. (Galateni 1:6-7)

Pe vremea lui Ceaușescu erau la mare căutare blugii marca „RIFLE ORIGINAL”, aduși de vaporeni. Circulau pe piață și alte mărci, dar la prima spălare se vedeau că nu-s originali, ci imitații, falsificări. La fel era și cafeaua. De atâta cafea amestec („nechezol” - cum o numeau românii), puțini mai știau care este gustul original al cafelei.

Când i-am văzut eu că nu umblă drept
după adevărul Evangheliei ... (Galateni 2:14)
Dragi frați, oare trăim noi Evanghelia originală, aceea pe care au trăit-o Domnul Isus și apostolii, aceea care este arătată în Faptele apostolilor, aceea care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna (Iuda 3)?

Vă mai dau câteva versete în lumina cărora să ne analizăm Evanghelia pe care o trăim. 
„Adevărat este cuvântul acesta și vreau să spui apăsat aceste lucruri, pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu să caute să fie cei dintâi în fapte bune. Iată ce este bine și de folos pentru oameni!” (Tit 3:8)

„Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Și-a dat viața pentru noi; și noi deci trebuie să ne dăm viața pentru frați. Dar cine are bogățiile lumii acesteia, și vede pe fratele său în nevoie, și își închide inima față de el, cum rămâne în el dragostea de Dumnezeu? (1Ioan 3:16-17)

... cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă
dacă ce li se spunea, este așa. (Fapte 17:11)
În lumina versetelor din Galateni 1 și Iuda 3-4, să pornim, dragii mei, în căutarea EVANGHELIEI ORIGINALE, A CREDINȚEI ORIGINALE. Surogatele nu vor rezista furtunilor și prigonirilor care cam bat la ușă, și nici nu ne pot garanta mântuirea noastră, după cum ne este și spus în versetele:
„Vă fac cunoscut, fraților, Evanghelia pe care v-am propovăduit-o, pe care ați primit-o, în care ați rămas și prin care sunteți mântuiți, dacă o țineți așa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba ați crezut.” (1 Corinteni 15:1)

Personal, am început să studiez cartea Faptele Apostolilor și urmează și alte epistole, în căutarea Evangheliei originale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu