marți, 17 mai 2016

Nu vă leneviți !

Căci Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră şi dragostea pe care aţi arătat-o pentru Numele Lui, voi, care aţi ajutorat şi ajutoraţi pe sfinţi. Dorim însă ca fiecare din voi să arate aceeaşi râvnă, ca să păstreze până la sfârşit o deplină nădejde, aşa încât să nu vă leneviţi, ci să călcaţi pe urmele celor ce, prin credinţă şi răbdare, moştenesc făgăduinţele. (Evrei 6:10-12)

Cine se leneveşte în lucrul lui este frate cu cel ce nimiceşte. (Proverbe 18:9)

Nu vă leneviți! Osteniți-vă în continuare pentru Domnul. Lucraţi nu pentru mâncarea pieritoare, ci pentru mâncarea care rămâne pentru viaţa veşnică şi pe care v-o va da Fiul omului; căci Tatăl, adică însuşi Dumnezeu, pe El L-a însemnat cu pecetea Lui.” (Ioan 6:27)


Preaiubiţilor, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre
mântuirea noastră  de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn
să luptaţi pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna.
(Iuda 1:3)
Să păstrăm aceeași râvnă de la început. Să nu facem jocul lui Satan, care caută să ne întristeze, să ne aducă la deznădejde, la amărăciune, să ne bage în depresie – pentru ca să ne scoată din serviciul activ pentru Domnul, să ne pună pe o linie moartă, sau să ne tot lingem rănile.

Să facem în continuare cunoscut Numele Domnului. Să ajutorăm pe alții, și în special pe sfinți, în Numele lui Isus. Să nu ne lenevim, ci să luăm exemplul lui Timotei: „Ştiţi râvna lui încercată; cum, ca un copil cu tatăl lui, a lucrat ca un rob împreună cu mine pentru înaintarea Evangheliei.” (Filipeni 2:22)

Ai greșit cuiva, cere-ți iertare și sângele Domnului Isus te curățește de orice păcat. Ai căzut, mărturisește-ți păcatul, pocăiește-te și cere harul Domnului Isus să te ridici. Te-ai rătăcit, caută în Biblie calea cea dreaptă, sau cere cuiva să ți-o arate. Ai fost prins în vreo robie din neveghere, fugi, dezleagă-te, rupe lanțul.

Mai presus de orice, strigă la Domnul: „Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ai milă de mine păcătosul.” Și apelează și la frați de încredere să se roage pentru problema ta. Numai nu rămâne în lenevie, depresie, amărăciune, robie. Domnul nu va uita osteneala ta.

Căci cel neprihănit de şapte ori cade, şi se ridică... (Proverbe 24:16)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu