marți, 10 mai 2016

Credința se vede din fapte

Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară! Vrei, dar, să înţelegi, om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică? (Iacov 2:19-20) 

Periodic, Dumnezeu îmi aduce aminte să trăiesc o credință a faptelor, nu a vorbelor. Trebuie să citim Biblia, cărți ale oamenilor lui Dumnezeu, să ascultăm o predică ziditoare, dar să observăm dacă lucrurile acestea ne conduc la fapte.


Ne-au spus numai să ne aducem aminte de cei săraci,
şi chiar aşa am şi căutat să fac. (Galateni 2:10)
Observ clar tendința actuală a diavolului de a ne posta în fața TV-ului, internetului și telefonului mobil pentru a trăi o credință lipsită de fapte, adică MOARTĂ.
Putem foarte bine să ne citim în fiecare zi pasajul din Biblie, să citim romane creștine, să stăm pe situri creștine, să vedem filme creștine, să vorbim pe Facebook cu prieteni creștini, să mergem la conferințe creștine cu fursecuri și sucuri, dar fără fapte. Niciun ban nu pleacă din buzunarul nostru către cei în nevoie, niciun timp jertfit pentru a sta cu vreo bătrână singură sau cu cineva aflat în depresie, niciun ajutor practic pentru vreo mămică tânără copleșită de problemele casnice. La fel ca în mesajul de ieri, să tragem o linie la fiecare sfârșit de săptămână și să vedem faptele concrete făcute pentru slava Domnului.

Cred că întrebarea „Doamne, ce fac eu azi pentru Tine?” ar trebui să fie mereu înaintea ochilor noștri și în inima noastră. Să nu uităm că un pahar de apă, dat în Numele Domnului Isus, nu va rămânea nerăsplătit. Nu trebuie să inventăm fapte. Să privim în jurul nostru și să cerem lui Dumnezeu să ne deschidă ochii, să vedem faptele pe care El le-a pregătit mai dinainte să umblăm în ele (Ef.2:10).

Să nu gândim: „Azi mă duc la servici, la școală, la piață sau la Casa Domnului”, ci „Doamne, azi mă duc să Te slujesc în mijlocul oamenilor.” Să purtăm la noi mereu un Nou Testament, un ziar sau un pliant creștin. Să fim gata să ajutăm, să jertfim timp pentru a asculta durerile cuiva, sau să băgăm mâna în buzunar să dăruim o pâine.
Doamne, iartă-ne și trezește-ne!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu