vineri, 13 mai 2016

Omul chibzuit vede răul și se ascunde

Omul chibzuit vede răul şi se ascunde; dar proştii merg spre el şi sunt pedepsiţi. (Proverbe 27:12)

E mare har să poți vedea răul. Mulți sunt duși de val, fără să-și dea seama.
Deși occidentul se umple de păcat, deși acolo se încearcă stricarea copiilor încă de mici prin educația sexuală din școli, deși mulți au văzut cazul familiei Bodnariu, tot se mai găsesc creștini care vor să plece, parcă nevăzând răul și faptul că se duc în gura lupului. Încă te mai poți „ascunde” în țara noastră, nu știu pentru câți ani.

De asemenea, multe biserici se strică de la linia adevărului Bibliei. Lumescul pătrunde în purtare, în vorbire, în îmbrăcăminte. Cuvântul predicat cu puterea Duhului Sfânt, rugăciunea prin Duhul și slujirea celor nevoiași sunt înlocuite cu predicuțe hazlii, rugăciuni formale, filme, concerte, scenete și sport. Apostolii n-ar fi avut nicio legătură cu așa ceva, dacă ar fi trăit astăzi: „Iar noi vom stărui necurmat în rugăciune şi în propovăduirea Cuvântului.” (Fapte 6:4). Dar cine mai crede?

Răul acesta se înmulțește, și totuși mulți rămân blocați în el, privind cu durere cum credința lor și a copiilor lor slăbește de la o zi la alta. După umila mea părere, încă te mai poți „ascunde” în biserici mai mici, mai neînsemnate, mai neatinse de valul modernismului. Un frate a rămas impresionat de evlavia unor tineri de la Oastea Domnului, care le-au vizitat biserica. Dragii mei, începe să nu mai conteze eticheta (baptist, penticostal, etc.), ci dacă în acel loc este prezentă viața din Dumnezeu, care să ducă credința noastră și a copiilor noștri în sus, nu în jos.

Important este să vezi răul și să te ascunzi (să ieși din el, sau să ai puterea să nu te îndrepți spre el). Schimbările nu-s ușoare (uneori revenirea în țară, sau mersul în altă biserică, alegerea unei alte școli, părăsirea unui loc de muncă sau a unui anturaj nepotrivit), dar Dumnezeu vede inima sinceră și-l călăuzește pe omul plăcut Lui.

Cel mai mare rău de care trebuie să fugi nu este sărăcia, nici prigoana, ci slăbirea sau stingerea credinței tale și a copiilor tăi.

Un comentariu:

  1. Foarte adevårat! din aceasta cauza si noi am hotåråt så låsåm confortul si binele påmåntesc de aici si ne indreptåm spre Romånia unde incå mai existå credintå,pårtåsie intre frati si lucrårile Duhului Sfånt.
    Fiti binecuvåntati cu toatå familia dvs.

    RăspundețiȘtergere