miercuri, 11 mai 2016

Legea lui Dumnezeu: Unul care dă cu mână largă, ajunge mai bogat!

Unul care dă cu mâna largă, ajunge mai bogat; şi altul, care economiseşte prea mult, nu face decât să sărăcească. Sufletul binefăcător va fi săturat, şi cel ce udă pe alţii va fi udat şi el. (Proverbe 11:24-25)

Minunat e Dumnezeu. Ce mult se luptă El cu noi ca să-L credem pe cuvânt. Versetul acesta este exact pe dos de zicala lumii: „Ai, dai, n-ai. Ia nu da, să vezi cum ai.” Minunate sunt Legile lui Dumnezeu, pentru cine le crede și vrea să trăiască după ele. Parcă sunt făcute în ciuda legilor așa zisei „înțelepciuni omenești”.

Daţi, şi vi se va da; ba încă, vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată,
clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura,
cu aceea vi se va măsura.” (Luca 6:38)
La fel este și cuvântul: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33). „Înțelepciunea” omenească zice: aleargă după foloasele tale, strânge bani ca să-ți cumperi mai întâi o casă și o mașină, și după aia mai vezi și de Dumnezeu. Dar înțelepciunea lui Dumnezeu spune: caută-Mă mai întâi pe Mine, slujește-Mă pe Mine, și nu vei duce lipsă de nimic. La final, se va vedea cine a avut dreptate. Cel ce a strâns pentru Dumnezeu, va primi și aici însutit și va fi uimit și de comoara ce-l așteaptă în ceruri. Dar, cel ce a strâns pentru el, după ani de strâns, inima i s-a răcit și nu l-a mai tras să-L slujească pe Domnul ca în dragostea dintâi. Ce a strâns, într-o zi va arde, și nici pentru viața veșnică n-a adunat nimic.

Lucrul cel mai minunat este că Dumnezeu a instituit niște legi și El veghează ca aceste legi să fie la fel de neclintite ca legea gravitației (Ieremia 1:12). Mă gândesc că trebuie să fie tare frumos să trăiești după alte legi decât cele după care trăiește lumea. Oamenii să alerge în toate părțile după foloasele lor, pe când tu să alergi în toate părțile pentru foloasele lui Dumnezeu. Trebuie să fie încântător.

Mă gândesc și mă întreb: Dane, tu pe ce poziție vrei să te așezi, pe poziția celui ce caută pe Dumnezeu și neprihănirea Lui, a celui ce dă cu mâna largă și udă pe alții, sau pe poziția celui ce umblă după foloasele sale și economisește prea mult pentru el?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu