marți, 12 iulie 2016

DON CLOWERS - SĂ NU MAI FII VICTIMĂ NICIODATĂ


pentru a citi cartea,
accesați linkul
Dumnezeu are ceva special pentru tine! Nu este ceva doar pentru viitor – este ceva ce El are pentru tine acum.

Acest ceva special este persoana ta victorioasă! Dumnezeu este interesat într-un mod vital de fiecare aspect al vieții tale1. Dorința Lui este, și a fost întotdeauna, ca tu ca și creștin, să pășești în victorie.

El ți-a promis un trai îmbelșugat2. Însă înainte ca tu să pășești în victoria și belșugul Lui, trebuie să înțelegi mai întâi cât de mare a fost prețul plătit de Isus pe cruce pentru a îndeplini această promisiune.

Tu trebuie să afli despre toate binecuvântările minunate ce sunt cuprinse în această promisiune3. Și cu toată inima ta, tu trebuie să cauți voia lui Dumnezeu pentru viața ta4.

Când ne confruntăm cu situații dificile, cu toții avem două opțiuni. Vom lăsa noi aceste situații să ne deprime, să ne zdrobească și să ne facă total neroditori, sau vom continua să privim5 către Isus și să-L lăsăm pe El să ne dea pacea, bucuria, tăria și puterea pe care El ni le oferă în dar? Noi nu putem alege întotdeauna situațiile din viața noastră, dar prin modul în care le răspundem, putem alege dacă vom fi o victimă sau vom fi victorioși.

Vino să explorezi Cuvântul și să descoperi cum este să trăiești ca un învingător, indiferent de circumstanțe. Alege o viață îmbelșugată. Victimă sau învingător – este alegerea ta. Nu mai fi o victimă niciodată!



1 Asta deoarece este Tatăl tău.

2 "Hoțul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viață, și s-o aibă din belșug." (Ioan 10:10) – Când autorul vorbește de „trai îmbelșugat”, nu se gândește la evanghelia prosperității, ci la o viață trăită din plin cu Domnul. Apostolul Pavel a trăit o astfel de viață. Chiar dacă a fost de multe ori prigonit, bătut, închis, el nu a trăit o viață monotonă.

3 Fiecare cetățean al unei țări are drepturi și privilegii din partea țării sale. Și apostolul Pavel avea drepturi ca cetățean roman. Este păcat să nu căutăm și să nu aflăm din biblie toate privilegiile pe care le avem ca și copiii ai lui Dumnezeu și cetățeni ai cerului. Este adevărat că avem și îndatoriri, dar să nu le uităm nici pe unele, nici pe altele. Să ne uităm și la îndatoririle pe care le avem și să trăim în veghere, curăție și teamă de Dumnezeu, dar să cercetăm bine și privilegiile, ca să trăim o viață din belșug, o viață de bucurie, nu ca niște oameni apăsați.

4 Ce poate fi la fel de extraordinar ca faptul că Dumnezeu are un plan, o voie a Lui pentru copilul Său?! Ce poate fi mai normal decât să caut mereu să aflu voia Lui și să mă aflu în voia aceasta a Lui?

5 În situațiile dificile prin care trecem, una din cele mai mari probleme este că suntem asaltați de gânduri. Să nu le dăm atenție și să privim la Isus. Să stăm mai mult în părtășie în Cuvântul Lui.

2 comentarii:

  1. Mi ar place sa am cartea; nu mi prea place sa citesc cartile pe virtual.
    Nu o putem porucra ?Am citit doar putin...acum cand am deschis...este
    o carte deosebita inca de la priemle randuri iti dai seama de acest lucru.
    Biruitori...nu victime..O Doamne intareste ne!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa descrierea cartii, ea trebuie citita si aplicata in vietile noastre! Domnul sa va binecuvanteze!

    RăspundețiȘtergere