joi, 8 octombrie 2020

O mișcare de rezistență

Un mesaj după predica fratelui Ioan Panican:

https://www.youtube.com/watch?v=fzO2JGO7mBI&feature=youtu.be

 ... Împotriviţi-vă diavolului, și el va fugi de la voi. (Iacov 4:7)

² Să nu vă potriviţi (împotriviți-vă) chipului veacului acestuia... (Rom. 12:2)

⁹ După el, Eleazar, fiul lui Dodo, fiul lui Ahohi. El era unul din cei trei războinici care au ţinut piept împreună cu David împotriva filistenilor strânși pentru luptă, când bărbaţii lui Israel se dădeau înapoi pe înălţimi.

¹⁰ El s-a sculat și a lovit pe filisteni până ce i-a obosit mâna și a rămas lipită de sabie. (2 Sam. 23:9-10)

¹¹ ... poporul fugea dinaintea filistenilor.

¹² Șama s-a așezat în mijlocul ogorului, l-a apărat și a bătut pe filisteni. Și Domnul a dat o mare izbăvire. (2 Sam. 23:11-12)

------------------------------

Dragi frați și surori, tăvălugul lumii caută să măture totul în calea lui, la fel ca acel tsunami care a măturat Indonezia în 2004 provocând moartea a peste 230.000 de oameni. Miza nu este însă numai viața asta pământească, ci viața noastră veșnică. Mulți creștini pur și simplu nu văd pericolul și lațul care se strânge pe zi ce trece. Ei își văd mai departe de interesele, scopurile și plăcerile lor.

Nu văd ofensiva LGBTQ, nu văd ofensiva care se dă pentru sexualizarea (adică demonizarea) copiilor noștri de la cele mai fragede vârste, nu văd ofensiva pentru uciderea pruncilor în pântecele mamelor... Nu văd sau nu cred că e chiar așa de gravă situația.

Și nici chiar această pandemie n-a reușit să trezească prea mulți dintre noi din traiul nostru cu care ne-am obișnuit și despre care unii cred că așa va fi până la venirea Domnului. Oare nu vedem că ni se restrânge continuu libertatea religioasă? Oare ne gândim câtuși de puțin cum am putea să opunem rezistență acestor valuri? O orbire de nedescris a dat peste noi.

Dezvoltând puțin ceea ce spunea fratele Dan Bercian în ultima predică trimisă, imaginea creștinătății seamănă mai degrabă cu imaginea unuia mergând la plajă în șlapi și cu bidonul de Coca Cola după el, decât cu imaginea unui soldat aflat într-o bătălie existențială pentru mântuirea sufletului lui și a semenilor lui. Doamne, trezește-ne!

Cei mai mulți creștini așteaptă sfârșitul pandemiei, pentru a-și putea rezerva din nou un sejur pe litoral... în loc să se pregătească pentru revenirea Domnului. Domnul nostru stă să vină, e chiar la uși... pregătirile pentru venirea anticristului sunt și ele mai vizibile ca niciodată în istorie... dar nimic nu pare să ne trezească din ațipire. 

În disperare, câțiva oameni ai lui Dumnezeu (și din țara noastră) stau în fața puhoaielor, încercând să oprească poporul idolatru de la apucăturile moderniste și să ne aducă pe vechile cărări. Unul dintre aceștia este și fratele Ioan Panican.

"Părinții noștri" – spune dânsul – "se invitau unii pe alții cu cuvintele: «Haideți la noi la o seară de rugăciune! Haideți la noi la o părtășie, să-L lăudăm pe Domnul! Haideți la noi la o noapte de veghe! Haideți la noi la o seară de stăruință după Duhul Sfânt!»" Pentru mulți dintre noi, astfel de îndemnuri au devenit povești nemuritoare.

Și spunea tot dânsul că azi, îndemnurile cele mai auzite sunt: «Haideți la noi la un grătar! Haideți la noi la un film! Haideți la noi la o înghețată!»

Finalul predicii este un îndemn la rezistență în fața tăvălugului lumii. Împotriviți-vă diavolului și împotriviți-vă chipului veacului acestuia care vrea să-și pună amprenta pe fruntea noastră (pe modul nostru de gândire) și pe mâna noastră (modul nostru de acțiune). Suntem influențați puternic de spiritul acestui veac să gândim ca lumea și să acționăm ca ea. Un singur exemplu vă dau din multe. Filmul este atracția aș putea spune numărul unu pentru lume... și filmul a devenit atracția numărul unu și pentru mulți creștini.

Dacă părinții nostri încheiau ziua cu altarul (părtășia) de familie în jurul Cuvântului lui Dumnezeu, al cântării și rugăciunii, și nu de puține ori experimentau prezența și puterea Duhului Sfânt, astăzi serile se încheie în multe familii creștine în fața micului ecran (care la unii a devenit o plasmă cât jumătate din peretele sufrageriei) la filme (uneori așa zis creștine) sau la știri. Apostolul Pavel a prorocit despre aceste vremuri când a spus:

³ Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă (a Scripturii), ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute și își vor da învăţători după poftele lor.

⁴ Își vor întoarce urechea de la adevăr și se vor îndrepta spre istorisiri închipuite. (2 Tim. 4:3-4)

Nici nu se poate o imagine mai clară despre abandonarea timpului de părtășie personal și a altarului de familie și aplecarea spre filme (istorisiri închipuite).

Dragi frați și surori, rugați-vă și dați-vă toate silințele ca să opuneți rezistență față de felul de trai al lumii. Și vă aduc înainte în special aceste domenii:

(1) Timpul de părtășie personal cu Domnul – un timp în care să stăm singuri cu Dumnezeu și cu Scriptura, cugetând la Legea Domnului, ca Maria la picioarele lui Isus...

(2) Timpul de părtășie al părinților cu copiii – citind Scriptura, cântând Domnului și rugându-vă. Este vital lucrul acesta și va rămâne ca o amprentă puternică în viața copiilor noștri.

(3) Grupuri de rugăciune.

(4) Grupuri de părtășie și cercetarea Scripturilor.

--------------------------

(fragment predica fr. Panican)

Astăzi, biserica, în loc să fie sare și lumină, în multe privințe este mai firească, mai lumească decât societatea sau lumea (cum îi spunem noi) din afară. Suntem parcă mai lacomi, mai vicleni, mai mincinoși, mai preocupați de chestiunile acestea pământești și trecătoare.

Am rămas mirat, am rămas uimit să aud oameni după ieșirea din această așa zisă pandemie, și unii dintre ei oameni maturi, oameni în toată regula și slujitori în biserică: "Bine că s-a terminat cu pandemia aceasta, că acum putem și noi să mergem cu familiile la McDonald's, la KFC, la plajă, la munte, la mare...", și altele de felul acesta.

Să fii lumină și să fii sare... Îmi spunea preaiubitul frate Nelu despre caietele de școală ale copilașilor, nu doar ale copiilor și tinerilor, care au pe fiecare pagină însemnul Satanei. Să fii sare înseamnă să spui din toată inima "NU" tuturor lucrurilor negative și pentru tine și pentru lumea întreagă, și să lupți împotriva acestor chestiuni... și mai apoi să spui "DA" din toată inima pentru lucrurile pozitive, benefice pentru noi și pentru semenii noștri.

Pandemia aceasta care nu înseamnă altceva decât un prim exercițiu, o diversiune mondială, control social și imperialism politic a decimat biserica. Am intrat în pandemie firești și lumesti, am ieșit din pandemie mai firești și mai lumești, pentru că în timpul pandemiei am avut de toate (slavă Domnului, vorbesc întru cele pământești) și am zis în noi înșine: "Ne-am descurcat și am ieșit cu bine." O să vină alte grozăvii și alte grozăvii, mai mari și mai mari, pentru că Dumnezeu ne vrea cu gelozie pentru El, ne vrea lângă El. Vrea să ne pocăim din toată inima și să venim aproape de El și El să toarne în noi mereu și mereu untdelemnul de mare preț care este Duhul Sfânt, fără de care nu vom putea contracara (nu ne vom putea împotrivi la) puterile nemaipomenite, puterile păcatului și puterile intunericului răspândite în lumea întreagă.

Două lucruri trebuie să facem, pentru că n-o să treacă mult și n-o să ne mai putem aduna nici în biserică, decât dacă ne vom închina așa cum vor ei și cum vrea El, Satana... două lucruri trebuie să facem neapărat: (1) mai întâi o mișcare puternică de rezistență împotriva tuturor acestor grozăvii și (2) mai apoi să dezvoltăm rapid o lucrare subterană. Căci nici bibliile nu ne vor fi lăsate... vor fi interzise cu desăvârșire cele pe care le cunoaștem noi și le îndrăgim noi și cu care ne hrănim... că ne vor aduce alte biblii, bibliile lor, ca să nu spun mai mult decât atât.

---------------------------

Aici poate unii dintre noi gândesc: ce ne vor putea face nouă să ne forțeze să ne închinăm cum vor ei? Un prim lucru pe care-l vor putea face va fi să oblige chiar și bisericile evanghelice să primească ca membri oameni nenăscuți din nou și supuși păcatului. Totul în numele dragostei, al toleranței și al nediscriminării.

Iar în ce privește bibliile, despre care fratele Panican spune că ne vor fi luate și ne vor fi aduse altele, lucrul acesta va fi și mai ușor, pentru că deja se aduc acuzații cu privire la "violențele" (judecățile lui Dumnezeu) prezentate în biblie precum și la "discriminarea" față de unele "minorități" sexuale. Așa că, tot în numele dragostei și toleranței, biblia ar putea fi considerată incitatoare la ură și interzisă.

Lucrul acesta din urmă se întâmplă deja în China, unde conducerea comunistă rescrie biblia, adaptând-o învățăturilor budiste și confucianiste, și unde bisericile sunt obligate să cânte imnuri patriotice. De asta vorbea fratele Panican de necesitatea bisericii subterane. 

https://semneletimpului.ro/religie/libertate-religioasa/bisericile-chineze-obligate-sa-foloseasca-exclusiv-imnuri-patriotice.html

*Ce ai de gând tu și casa ta? Să mergi cu valul lumii (și uneori al lumii creștine moderne de tip Laodiceea) sau să te oprești și să opui o rezistență dârză?* 


Domnul să-ți dea harul să rămâi ca Eleazar sau ca Șama, dintre vitejii lui David, în mijlocul poporului, oprindu-i pe cei din familia ta și pe cei din adunarea ta să se ducă pe pantă la vale. Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu