vineri, 29 aprilie 2016

Prea preocupați cu lucrurile vieții acesteia, să nu pierdem cumva viața viitoare !

... cine din cei de pe vremea Lui a crezut că El fusese șters de pe pământul celor vii şi lovit de moarte pentru păcatele poporului meu? (Isaia.53:8)

Ne ducem în urmă cu 2000 de ani. Fiul lui Dumnezeu umblă printre oameni: vindecă bolnavi, înviază morți, scoate draci, vestește venirea Împărăției lui Dumnezeu și moare pentru păcatele omenirii. Dar „cine din cei de pe vremea Lui a crezut?” Lucrările lui Dumnezeu se desfășurau înaintea ochilor lor, dar cei mai mulți erau orbi.
Cine a crezut? Câțiva. Fecioara Maria (o fată simplă și smerită, care a fost gata să-și piardă reputația înaintea oamenilor ca să asculte de Dumnezeu), Simeon (care ducea o viață sfântă, cu teamă de Dumnezeu și aștepta venirea lui Mesia), văduva Ana (care nu se depărta de Templu și slujea Domnului cu post și rugăciuni), și alți câțiva la fel de neînsemnați.

Cine a crezut? Mai nimeni. OAMENII ERAU PREA PREOCUPAȚI CU VIAȚA ACEASTA TRECĂTOARE și SCURTĂ. Erau prea preocupați să construiască, să mănânce și să bea bine, să vândă și să cumpere.
Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau; dar, în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă „din cer şi i-a pierdut pe toţi.” (Luca 17:28-29)

Vremurile nu s-au schimbat. Și în general omul nu se schimbă. Creștinii, în ansamblul lor, nu sunt astăzi mai veghetori și mai vigilenți decât evreii de acum 2000 de ani. Oare nu și astăzi, creștinii, care au apartamente confortabile, muncesc pe brânci ca să-și ridice vile? Oare nu și astăzi, pierdem o mulțime de timp prin supermarketuri, uitându-ne la sute de produse? Oare nu și astăzi, creștinii se tot gândesc ce să mai schimbe prin casă, ce lucruri noi să-și mai cumpere, prin ce țări să mai meargă în vizită? E adevărat că acum, la 2000 de ani distanță, noi credem că Isus este Fiul lui Dumnezeu care a murit pentru păcatele noastre. Dar întrebarea rămâne: „CINE DIN CEI DIN VREMEA DE ACUM CREDE CĂ DOMNUL ISUS ESTE CHIAR LA UȘI?” (Marcu 13:29). CINE-L AȘTEAPTĂ CA FECIOARELE ÎNȚELEPTE, NEPUNÂND DELOC PREȚ PE LUCRURILE VIEȚII ACESTEIA TRECĂTOARE?
Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care
 şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui.
Cinci din ele erau nechibzuite, şi cinci înţelepte. (Matei 25:1-2)
Mi-e teamă că mulți dintre noi suntem prea preocupați, ca și cei din vechime, cu viața aceasta trecătoare și scurtă; prea preocupați să ne hrănim bine, până la îmbuibare, să ne împopoțonăm trupul acesta care va fi mâncat de viermi.
Privește, te rog, în viața ta și vezi ce te preocupă: un serviciu mai bun, o casă mai bună, o mașină mai bună, un telefon, un concediu pe Coasta de Azur? Sau te preocupă cum să fii mai sfânt, mai smerit, mai pur, și cum să le spui altora despre Isus?
Viața aceasta trecătoare nu ni s-a dat ca să fim preocupați cu ea, ci să-L căutăm pe Dumnezeu (Fapte 17:26-27) și să umblăm după lucrurile de sus (Col.3:1-3; 1Cor.7:29-31)
„Iată ce vreau să spun, fraţilor: de acum vremea s-a scurtat. Spun lucrul acesta pentru ca cei ce au neveste să fie ca şi cum n-ar avea; cei ce plâng, ca şi cum n-ar plânge; cei ce se bucură, ca şi cum nu s-ar bucura; cei ce cumpără, ca şi cum n-ar stăpâni; cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca şi cum nu s-ar folosi de ea; căci chipul lumii acesteia trece.” (1 Corinteni 7:29-31)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu