marți, 26 aprilie 2016

Cine crede Cuvântul așa cum este el?

Cine a crezut ce ni se vestise? Cine a cunoscut brațul Domnului? (Isaia 53:1)

Ce este foarte clar este că Dumnezeu vorbește în toate veacurile. „Glasul Domnului strigă cetății, și omul înțelept se teme de Numele Tău.” (Mica 6:9)
Problema este „cine ia seama”? Cine caută să distingă în mulțimea vocilor care este glasul Domnului? Cine privește lucrurile lumii acesteia ca pe niște gunoaie ca să aibă suficient timp să asculte ce are Dumnezeu de zis?
Nu că Dumnezeu nu vorbește, ci că există prea puțini care să audă și să creadă.
Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele 
ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a încuiat uşa.
Mai pe urmă, au venit şi celelalte fecioare şi au zis: „Doamne,
Doamne, deschide-ne!” Dar el, drept răspuns, le-a zis: „Adevărat
vă spun că nu vă cunosc!” (Matei 25:10-12)
Nu că Dumnezeu nu ne-ar fi atenționat îndeajuns cu privire la vremea sfârșitului, ci „unde sunt cei care să creadă și să se pregătească?" Multe sunt pildele și învățăturile prin care să pricepem cum va fi vremea sfârșitului și venirea lui Isus: pilda fecioarelor, pilda talanților, Matei 24, 2 Petru 3. CINE CREDE? PE CINE ÎL VA GĂSI DOMNUL ISUS LA VENIREA SA TREAZ ȘI VEGHIND, CU ULEI ÎN CANDELĂ? Pe cine îl va găsi stând de strajă în cuvânt, în rugăciune și slujire? Și pe cine îl va găsi nepregătit, și va rămâne în întunericul de afară?
Fraților, aș vrea "să schimb macazul". Sunt multe fecioare ațipite. Mi-e teamă să mai pierd timpul. „Căutaţi pe Domnul, toţi cei smeriţi din ţară, care împliniţi poruncile Lui! Căutaţi dreptatea, căutaţi smerenia! Poate că veţi fi cruţaţi în ziua mâniei Domnului.” (Tef.2:3)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu