vineri, 22 aprilie 2016

Am găsit comoara? Atunci să nu mai scurmăm în gunoaie!

Dacă nu rămâne cineva în Mine, este aruncat afară, ca mlădiță neroditoare, și se usucă. (Ioan 15:6)

Odată ce L-au întâlnit pe Hristos, creștinii ar trebui să rămână în El. Să rămână în Cuvântul Lui, să rămână în duhul Lui, să rămână în dragostea dintâi, să rămână într-o stare smerită. Ba mai mult, creștinii ar trebui să se apropie mai mult de Dumnezeu, să pornească în direcția Lui. Așa cum spunea Pavel, că a lăsat toate în urmă și le-a socotit ca pe niște gunoaie, ca să se avânte în direcția cunoașterii lui Hristos Isus: „Ba încă și acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să câştig pe Hristos.” (Filipeni 3:8)

Împărăţia cerurilor se mai aseamănă
cu un negustor 
care caută mărgăritare
 frumoase. Şi, când găseşte
 un mărgăritar
de mare preţ, se duce de vinde tot ce are

 şi-l cumpără. (Matei 13:45-46)
Dar realitatea pe care o vedem de mulți ani nu diferă de cea a evreilor care doreau să abandoneze drumul spre Canaan și să se întoarcă în Egipt. Îți vine să strigi în gura mare: frați creștini, ați greșit direcția. Păi, după ce L-ați cunoscut pe Fiul lui Dumnezeu, vă îndreptați iarăși către lucrurile lumii să vă găsiți plăcerea în ele? După ce ați început prin Duhul vreți să sfârșiți prin firea pământească? După ce am crezut în jertfa Domnului Isus, după ce am făcut cunoștință cu Cuvântul lui Dumnezeu care este duh și viață, cu rugăciunea, cu cântările duhovnicești, cu părtășia frățească, să ne întoarcem iarăși la lucrurile lumești pe care le lepădasem în dragostea dintâi? Să ne întoarcem iar la filmele lumii, la muzica lumii, la moda lumii (în special surorile), la jocurile lumii, la pierderea de timp pe nenorocitele astea de televizoare, de situri de socializare sau de știri? Când Cuvântul lui Dumnezeu - comoara de preț care ni-L descoperă pe Isus Hristos, Mântuitorul lumii - îl deschidem, unii dintre noi, atât de rar?

Păi cel ce a găsit o comoară se mai întoarce el să scurme prin gunoaie? Frații mei, este vremea pentru unii dintre noi să ne trezim din somn înainte de a fi prea târziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu