joi, 7 septembrie 2017

SĂ MAI ELIMINĂM CEVA "LUME" DIN VIAȚA NOASTRĂ

Apropiaţi-vă de Dumnezeu, şi El Se va apropia de voi. (Iacov 4:8)

Dragi frați și surori, să mai facem un pas către Dumnezeu. Să mai eliminăm ceva „lume” din viața noastră, și să lăsăm (să chemăm) să pătrundă mai mult din Duhul Sfânt în viețile noastre.
Să mai eliminăm din orele petrecute la televizor și să ne apropiem de Cuvântul lui Dumnezeu. Să luăm o carte din biblie și să ne adâncim în studierea ei. V-aș îndemna să vă apropiați de cartea Faptele Apostolilor, ca să lăsăm să pătrundă în noi, prin Duhul Sfânt, spiritul înfocat, sfânt și plin de frică de Dumnezeu al primilor creștini.

Să mai eliminăm din căutarea aiurea pe internet și să căutăm să frecventăm o adunare de rugăciune vie, de la biserică sau de la vreo adunare de casă. Din păcate, adunarea de rugăciune este cea mai ocolită întâlnire, este "cenușăreasa" bisericii, cum o numea Leonard Ravenhill în cartea "De ce întârzie trezirea?" O soră deplângea faptul că duminica dimineața vin sute de oameni la adunare, iar vinerea la rugăciune, cel mult 10-15.

Să ne dezvățăm de mersul la mall pentru a mai căsca gura pe acolo, de vizionarea meciurilor de tenis ale Simonei Halep, de jocurile pe telefonul mobil sau de cine știe ce alte lucruri ale lumii care au pătruns în viața fiecăruia. Și să introducem în programul nostru citirea cărților duhovnicești, prin care Duhul ne poate trezi din starea de lenevie și amorțeală.

De câțiva ani mă urmărește un text din Osea: "Efraim se amestecă printre popoare... Niște străini îi mănâncă puterea, şi el nu-şi dă seama, îl apucă bătrâneţea, şi el nu-şi dă seama." (Osea 7:8-9)

Să nu ne mirăm de lipsa de putere, de starea de amorțeală, de lipsa de direcție, cât timp am lăsat o mulțime de nimicuri să ne invadeze viața.

Să ne pocăim și să strigăm la Domnul după izbăvire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu