luni, 11 septembrie 2017

Chipul lumii acesteia trece!

Mintea mea s-a dovedit așa de înșelătoare, încât eu nu mai contez deloc pe ea. Fii simplu. "Chipul lumii acesteia trece." (1 Corinteni 7:31). Dacă te modelezi după ea, vei trece odată cu lumea. Adevărul lui Dumnezeu (Cuvântul) rămâne veșnic, așa că lasă căile Lui să pună în întregime stăpânire pe tine.

(Fenelon – Inima în căutare)
-------------------------------------------------------------
Ce adevăr simplu. Chipul tău este modelat permanent. Tu, ori te asemeni pe zi ce trece chipului lui Cristos, ori te vei asemăna pe zi ce trece chipului lumii.


Orbirea creștinilor din Laodiceea și a multor creștini din zilele de pe urmă este să credem că ne putem petrece marea majoritate a timpului cu lucrurile lumii (vorbării goale și lumești, jocuri pe calculator, tot felul de filme, de programe TV sportive și o mulțime de alte plăceri lumești), să avem mintea îndreptată către ele, și, cu toate acestea, în noi să ia chip Cristos. ESTE IMPOSIBIL.

Dumnezeu ne-a ales din mijlocul acestei lumi, ne-a spălat de păcate cu sângele Lui, cu scopul de a ne modela – prin Cuvântul Lui și prin oameni înzestrați cu darurile Duhului Sfânt – după chipul Fiului Său.

"Căci pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel întâi născut dintre mai mulţi fraţi." (Romani 8:29)

Dragi frați și surori, să nu iubim lumea, nici lucrurile din lume. Altfel, lumea aceasta ne va înghiți și în noi va lua naștere chipul lumii, nu al lui Cristos. Depărtați-vă de ea! Nu vă atingeți de ce este necurat.

Nu iubiți lucrurile lumii! Depărtați-vă de șuvoiul de nelegiuire care curge prin canalele mass-media. Iubiți Cuvântul lui Dumnezeu, iubiți cărțile oamenilor lui Dumnezeu, iubiți rugăciunea, iubiți părtășia frățească.

Ca să nu auzim în ziua venirii Lui cuvintele adresate de Isus fecioarelor neînțelepte: "ADEVĂRAT VĂ SPUN CĂ NU VĂ CUNOSC!" (Matei 25:12)

La venirea Domnului Isus se va întâmpla aidoma cum citim în întâmplarea următoare din evanghelii:

Domnul Isus a luat un ban și a întrebat: "Al cui chip şi ale cui slove sunt scrise pe el?" "Ale cezarului", au răspuns cei de față.

Atunci El le-a zis: "Daţi, dar, cezarului ce este al cezarului, şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu."

La fel va întreba Domnul Isus în ziua aceea: "Al cui chip este în omul acesta?"*Și va primi răspunsul: "Al Tău, Doamne!" sau "Chipul lumii, al vrăjmașului Tău, Doamne!"

Și răspunsul Domnului Isus va fi: "Dați dar lui Satan ce este al lui Satan, și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu."

Al cui chip crește în noi, frații mei? Crește în noi chipul milei, al blândeții, al dragostei, al bunătății, al răbdării, al înfrânării poftelor, al faptelor bune? Crește chipul lui Cristos? CRISTOS VA PUTEA LUA CHIP ÎN NOI DOAR DACĂ PLĂCEREA NOASTRĂ ESTE SĂ UMBLĂM CU EL!

Pe cine altul am eu în cer în afară de Tine? Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine.
Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale. (Psalmii 73:25, 28)

---------------------------------------------------------------
Doamne, ai milă de noi, că ne copleșește lumea aceasta și lucrurile ei. Doamne, ai milă de copiii noștri care au fost prinși de chipul lumii acesteia și nu-și mai găsesc plăcerea în Legea Domnului!

Doamne, scapă-ne că pierim! Și ce este cel mai tragic este că nici nu știm cât de jos suntem. Descoperă robilor tăi adevărul, să nu fim înghițiți de lumea aceasta care zace în cel rău. Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu