duminică, 16 octombrie 2016

O alegere cu consecințe veșnice

Imagini pentru maria si martaLuca 10:38-42
Pe când era pe drum, cu ucenicii Săi, Isus a intrat într-un sat. Şi o femeie, numită Marta, L-a primit în casa ei.

Ea avea o soră numită Maria, care s-a aşezat jos la picioarele Domnului şi asculta cuvintele Lui.

Marta era împărţită cu multă slujire, a venit repede la El şi I-a zis: "Doamne, nu-Ţi pasă că sora mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i, dar, să-mi ajute."

Drept răspuns, Isus i-a zis: "Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua."

1. MARIA ASCULTA CUVINTELE LUI
Cuvintele Scripturii și ale Domnului Isus în special sunt cel mai important lucru pe acest pământ. Ele trebuie auzite „la mâna întâi”, adică să le citim noi, cu ochii noștri, și să medităm la ele. Nu „la mâna a doua” (din comentarii sau predici). Acestea pot veni, dar doar ca o completare.

2. LA PICIOARELE DOMNULUI
Aceasta este atitudinea smerită plăcută Domnului. „De aceea oamenii trebuie să se teamă de El; El nu-Şi îndreaptă privirile spre cei ce se cred înţelepţi.” (Iov 37:24)



3. PERICOLUL MULTOR LUCRURI PE CARE DUMNEZEU NU ȚI LE CERE
Citim caracterizarea Martei: „multă slujire” și „multe lucruri pentru care te frămânți și te îngrijorezi”. Trebuie să-ți disciplinezi viața, să ți-o organizezi și să elimini lucrurile multe nefolositoare.

4. ADEVĂRATA SLUJIRE
Slujire înseamnă, nu să faci ceea ce crezi tu fără să ți-o ceară Domnul (ca Marta), ci să te așezi întâi să asculți cuvintele Domnului, și apoi, când Domnul te trimite, să te duci să faci ce ți-a zis.

5. DUMNEZEU ARE NEVOIE DE URECHEA TA
Trebuie să fii un om care Îl aude pe Domnul și ascultă de El. Poți avea mâini care lucrează, picioare care umblă, dar dacă stăpânul nu are urechile tale, nu îi ești folositor.
Poate ne gândim că nevoia reprezintă chemarea și pornim în lucrare fără să fi auzit chemarea. Totul începe cu urechea. (dintr-o carte)

6. DE MULTE ORI ADEVĂRUL ESTE ALTUL
Interesant. Maria părea că nu făcea nimic, dar făcea voia Domnului (era în stagiul de ascultare și învățare a supunerii față de Domnul). Maria slujea de nu mai putea, era ferm convinsă că-L slujește pe Domnul („Doamne, nu-Ţi pasă că sora mea m-a lăsat să slujesc singură? Zi-i, dar, să-mi ajute.”), dar era în afara voii lui Dumnezeu. Așa este și astăzi. Mulți oameni ai lui Dumnezeu spun că există o mulțime de activitate în lumea creștină, care nu a fost poruncită de Domnul.

7. MARIA ȘI-A ALES PARTEA CEA BUNĂ CARE NI I SE VA LUA
Maria s-a uitat la toate lucrurile vieții acesteia, și tare multe lucruri ale lumii sunt în zilele noastre, și și-a zis în inima ei: eu aleg să stau la picioarele Domnului meu și să ascult cuvintele Lui.

Unii creștini aleg sã-și piardă vremea prin mall-uri, căscând gura, alții adorm cu telecomanda lipită de mână, alții muncesc zi lumină deși s-ar descurca și cu mai puțin, etc. Iar unii, ca Maria, își găsesc plăcerea în a sta înaintea Cuvântului, citind, ascultând și scriind ce le-a vorbit Domnul, vorbind cu El, spunându-I poverile, bucurându-se împreună cu El, și apoi merg acolo unde sunt trimiși de Duhul Domnului ca să-L slujească: la vreun bătrân, la vreun orfan, sau la cineva care are nevoie de mesajul evangheliei.

Spuneți-mi dacă știți pe Pământ o prietenie mai frumoasă decât cea dintre Dumnezeu și om? Voi ce ați ales, dragii mei?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu