sâmbătă, 6 noiembrie 2021

Naomi Balk - Căutând Fața Domnului

Atât de des, în cercurile creștine, este ușor să lăsăm distragerile și nevoile să-L scoată pe Hristos din atenția noastră și de la locul Său de drept pe tronul inimilor noastre. Am fost meniți să-L cunoaștem pe Hristos și să ne bucurăm de o relație frumoasă cu El, așa că haideți să-L căutăm pe Dumnezeu, așa cum spune Evrei 12:1: „[Lăsând] deoparte orice povară și păcatul care se lipește atât de strâns...” Nu subminați relația voastră cu Creator vostru printr-o stare de mulțumire de sine.

Cei mai buni dintre noi au pierdut ceva de neînlocuit sau valoros, cum ar fi cheile mașinii sau portofelul. Graba de a le găsi poate deveni consumatoare, deoarece chiar și un preț ridicat sau un inconvenient merită pentru a le recupera. La sfârșitul zilei, nu trebuie să neglijăm lucrurile valoroase ale vieții. Isus a împărtășit o poveste în Matei 13:44-46 despre un bărbat care a vândut tot ce avea pentru a cumpăra un teren pentru că pe acel teren era îngropată o comoară. Gândește-te la întrebarea: suntem dispuși să renunțăm la ceea ce avem doar pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu? 

Aruncând o privire mai profundă asupra Vechiului Testament, cuvântul „a căuta” este adesea asociat cu căutarea prezenței lui Dumnezeu sau căutarea feței Lui. În Ieremia 29:13, Dumnezeu spune: „Mă vei căuta și Mă vei găsi, când Mă vei căuta din toată inima ta”. Ebraica folosește două cuvinte diferite pentru „căutare”. Primul „vei căuta” înseamnă: a căuta, a cere, a dori, a cere exact. Al doilea înseamnă „a recurge la sau a căuta”. Dumnezeu promite prezența Sa (Evrei 13:5), totuși noi trebuie să-L căutăm din toată inima – clipă de clipă – pentru că El este vrednic.

În perspectiva eternității, scufundarea tot mai profundă în adâncimile cunoașterii lui Dumnezeu este cel mai veșnic și mai semnificativ lucru pe care îl putem face pe pământ. Omenirea a fost creată pentru a-L cunoaște și a se bucura de El. Nu am putea niciodată să-l înțelegem pe deplin pe Dumnezeul atotștiutor, totuși apostolul Pavel celebrează ceea ce Dumnezeu a revelat despre Sine în Evanghelie. Romani 11:33 spune:

„O, adâncimea bogăției, înțelepciunii și cunoașterii lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecățile Lui și cât de insondabile sunt căile Lui!”

În plus față de complexitatea Sa, Dumnezeu S-a revelat pe Sine făcând Cuvântul să devină trup (Ioan 1:1,14) și El ne invită să creștem în relație și în sfințenie. Iacov 4:8 spune: „Apropiați-vă de Dumnezeu și El se va apropia de voi. Curățiți-vă mâinile, păcătoșilor; curățiți-vă inima, oameni cu inima împărțită!” Deși cuvintele „apropiați-vă” sună pasiv, nu sunt!

Urmașii lui Hristos sunt într-o călătorie de transformare și creștere spirituală. Aceasta implică adesea discipline spirituale, timp în Cuvânt, părtășie cu credincioșii și retrageri spirituale. În tot zgomotul vieții, fii încurajat să-L cauți pe Dumnezeu și roagă-L să-ți arate mai mult cine este El. Una dintre cele mai bune căi este să vă reangajați și să vă predați inima lui Hristos și să-L invitați în fiecare moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu