sâmbătă, 6 noiembrie 2021

Danielle Bernock - Ce înseamnă să cauți Fața lui Dumnezeu?

Dumnezeu vrea ca noi să-i căutăm chipul pentru că vrea să fie cunoscut de noi. Fiecare om are dorința de a fi cunoscut și iubit. Dumnezeu are și el această dorință și îi binecuvântează din belșug pe cei care îi caută chipul.

Biblia ne spune mereu să-L căutăm pe Dumnezeu. Câteva versete vorbesc despre căutarea feței lui Dumnezeu. Ce înseamnă să-L cauți pe Dumnezeu? De ce trebuie să-L căutăm pe Dumnezeu? Și care este semnificația căutării feței lui Dumnezeu?

De ce să-L caut pe Dumnezeu?

În afară de faptul că trebuie să ascultăm de Cuvântul lui Dumnezeu din Biblie, de ce trebuie să-L căutăm pe Dumnezeu? De ce ne spune să-l căutăm? Se ascunde? Nu, Dumnezeu nu se ascunde. Motivul pentru care Dumnezeu ne spune să-l căutăm este pentru că vrea să fie găsit.

Dar dacă de acolo vei căuta pe Domnul Dumnezeul tău, îl vei găsi dacă îl vei căuta din toată inima ta și din tot sufletul tău.(Deuteronom 4:29).

„Îi iubesc pe cei care mă iubesc, iar cei care mă caută mă găsesc” (Proverbe 8:17).

„Mă vei căuta și mă vei găsi când mă vei căuta din toată inima ta”(Ieremia 29:13).

„Cereți și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți și vi se va deschide ușa”  (Matei 7:7).

„Dumnezeul care a făcut lumea și tot ce este în ea este Domnul cerului și pământului... a făcut acestea pentru ca ei să-L caute și să se silească să-l găsească, deși nu este departe de niciunul dintre noi.(Faptele Apostolilor 17:24,27).

Trebuie să-L căutăm pe Dumnezeu pentru că suntem înconjurați de atâtea distrageri (sunt atâtea lucruri care ne distrag atenția).

Ce înseamnă „a căuta”?

Cuvântul „căută” în ebraică în Strong’s Concordance înseamnă „a căuta prin orice metodă”. În greacă, înseamnă „a căuta să găsești”. Deși Strong's oferă mai multe semnificații și mai multe detalii, sensul de bază al cuvântului „a căuta” susține dorința lui Dumnezeu de a fi găsit.

A căuta ceva înseamnă a tânji după el. Cel care caută este tenace. Îl căutăm pe Dumnezeu prin rugăciune.

Ce căutăm?

Mergem la Dumnezeu în rugăciune pentru multe lucruri, provizii, vindecare, mângâiere, înțelepciune etc. și nu este nimic rău în asta. Avem nevoi și Dumnezeu dorește să ne ajute.

„De aceea, nu vă îngrijorați, zicând: „Ce vom mânca?” sau 'Ce să bem?' sau „Ce ne vom îmbrăca?” Căci după toate aceste lucruri neamurile le caută. Căci Tatăl vostru ceresc știe că aveți nevoie de toate aceste lucruri. Dar căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate aceste lucruri vi se vor adăuga” (Matei 6:31-33).

Luca 12:32 detaliază dorința lui Dumnezeu de a ne asigura: „Nu vă temeți, turmă mică, căci Tatălui vostru a vrut să vă dea Împărăția”.

Căutarea acestor tipuri de lucruri poate fi numită căutarea „mâinii lui Dumnezeu”. Este căutarea a ce poate el să facă pentru noi sau să ne dea. După cum am spus, nu este nimic în neregulă cu asta, dar există o relație mai profundă pe care Dumnezeu dorește să o aibă cu noi. Aceasta se găsește prin căutarea „feței lui Dumnezeu”.

De ce Fața Lui?

Versetele biblice pentru căutarea „feței” lui Dumnezeu se găsesc toate în Vechiul Testament. Cuvântul ebraic folosit pentru față înseamnă „față, partea care se întoarce”. Vine de la rădăcina care înseamnă „a se întoarce, a înfrunta, a arăta și a privi”. Aceasta implică a fi față în față cu Dumnezeu, care este un loc de intimitate profundă. 

Priviți cum aceste două versete sunt traduse diferit și luminează relația. Unul folosește cuvântul față, în timp ce altul nu.

Privește la DOMNUL și la puterea Lui; caută-i mereu chipul (Psalmul 105:4).

Căutați pe Domnul și puterea Lui; caută-i mereu prezența! (Psalmul 105:4, ESV).

Inima mea a spus: „Caută fața Lui”. Fața Ta, DOAMNE, o voi căuta. (Psalmul 27:8).

Inima mea te-a auzit spunând: „Vino și vorbește cu mine”. Și inima mea răspunde: „Doamne, vin!”(Psalmul 27:8, NLT). 

Dumnezeu vrea ca noi să-i căutăm chipul pentru că vrea să fie cunoscut de noi. Putem învăța multe despre Dumnezeu fără să-l cunoaștem îndeaproape.

Fiecare om are dorința de a fi cunoscut și iubit. Dumnezeu are și el această dorință și îi binecuvântează din belșug pe cei care îi caută chipul. 

Ei vor primi binecuvântare de la Domnul și justificare de la Dumnezeu, Mântuitorul lor. Acesta este neamul celor ce-L caută, care caută Fața Ta, Dumnezeul lui Iacov (Psalmul 24:5-6).

A căuta chipul lui Dumnezeu înseamnă a căuta o relație mai profundă cu el. Acest lucru se face nu numai prin rugăciune, ci și prin închinare. Cei care caută fața lui Dumnezeu nu vor fi dezamăgiți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu