joi, 2 septembrie 2021

Nu aveți voie să vă uitați la televizor și la telefonul mobil mai mult decât citiți Biblia într-o zi!

Daniel Brânzei – Bătălia pentru minte

¹¹ Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului. (Efeseni 6:11)

¹⁷ Luaţi și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu. (Efeseni 6:17)

Mintea minte... (Richard Wumbrand)
-------------------------------
Dragi frați și surori, trăim o tragedie pe care unii n-o recunoaștem, iar alții o recunoaștem dar ne simțim neputincioși să ieșim din robia aceasta. Și totuși există biruință pentru cei care nu vor să cedeze în această bătălie care se dă pentru mintea noastră.

Fratele Daniel Brânzei, în predica atașată, ne aduce aminte că forțele demonice duc o bătălie cumplită pentru zăpăcirea noastră și că bătălia nu poate fi câștigată dacă nu ne luptăm, în disperare chiar, ca să înclinăm balanța înspre Cuvântul lui Dumnezeu.
------------------------------
DANIEL BRÂNZEI
(fragment din predică)

N-aveți voie să vă uitați la televizor mai mult decât citiți Biblia într-o zi. Aud un "Amin!"? Ba aud un "Amin!", pentru că nu vă mai uitați la televizor. Acum ne uităm la ce? (din sală se aude: "la mobil"). Vedeți ce viclean e? Vedeți ce pervers e? Ne-a adus televizorul în telefon, ni l-a adus în computer, și stăm la ecranele acestea cu ochii pe ceea ce spun ei și ele.

Mi-e și teamă să cer un "Amin!" să citiți Biblia cel puțin atâta timp cât vă uitați la telefon sau la computer. Ar zice cineva "Amin!"? Ați zice, dar ați minți. Nu-i practic, dar vă dați seama că este o mare problemă?

Cineva spunea: "Vai de omul, creștin vorbind, care merge la culcare după ce a văzut ceva la televizor sau a citit ceva despre politică, sau a văzut un film sau orice altceva! Vai de el!" La culcare ar trebui să mergem totdeauna după ce am citit ceva din Biblie, (pentru ca în timpul nopții mintea noastră să se poată odihni in Domnul)... Nu-i ușor, eu știu că nu-i ușor. Dar este o bătălie, este un război. Și de ceea ce faci tu depinde dacă vei trece prin viața aceasta târându-te ca un om înfrânt sau biruitor ca un om al lui Dumnezeu.

Ooo, nu-ți pierzi mântuirea, eu n-am spus că-ți pierzi mântuirea, dar în războiul acesta diavolul ar vrea ca cât mai mulți dintre noi să fim paralizați, să fim șchiopi, să ne tărâm, să fim apatici, să fim indiferenți, pentru ca el să-și poată face lucrarea.

Dumnezeu vrea să ne transforme într-o armată, în niște ostași. Și apostolul Pavel, marele nostru instructor, ne spune: "Băgați de seamă la nivelul minții, pentru că toată activitatea umană primește de acolo, și acolo se iau deciziile pentru toată viața."

Programați-vă prin Cuvântul lui Dumnezeu. Spălaţi-vă mintea prin Cuvântul lui Dumnezeu. Lăsați mintea să vă motiveze acțiunile prin Cuvântul lui Dumnezeu.

Îndrăgostiți-vă de Biblie, frați și surori, dacă vreți să treceți prin viața aceasta cu seninătate, cu autoritate și cu biruință.

Una din cele mai mari bucurii ale mele când îi vizitez pe frați acasă sau la companie este să văd că au pe masă Biblia – și am văzut la companie, vorbesc acuma despre Nicu Ciucur, Biblia deschisă pe biroul lui. Și i-am zis: "Ce faci? Pierzi din timpul alocat serviciului și citești Biblia?" Și mi-a răspuns: "Daniel, nu încep niciodată ziua de servici fără să citesc Biblia." "Desăvârșit și destoinic pentru orice lucrare bună..." (2 Timotei 3:26) Și pentru ceea ce faci la strung, și la mașini și la orice altceva, îți dă o stare extraordinară.

Se poate trăi senin, se poate trăi bucuros, se poate trăi biruitor. E păcat să trecem prin viață ca niște râme, ca niște târâtoare. Deschide-ți mintea pentru Cuvântul lui Dumnezeu, și atunci albul va birui și negrul va pierde. Amin!

(Daniel Brânzei)
------------------------------
¹⁶ Așa vorbește Domnul: „Staţi în drumuri, uitaţi-vă și întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea, și veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!”... (Ieremia 6:16)

Dragi frați și surori, trebuie să cerem putere de la Dumnezeu ca să ne împotrivim diavolului și trebuie să ne întoarcem la vechile cărări.

Să revenim la sublinierea versetelor pe Biblie (în cazul de față, a promisiunilor lui Dumnezeu, prin care ne facem părtași firii dumnezeiești), la citirea cărților cu adevărat duhovnicești, la părtășia în cercetarea Scripturilor și rugăciune cu cei ce-L caută pe Domnul dintr-o inimă curată.

Sunt convins că cei care ne mărturisim robia și neputința și cerem ajutor de la Domnul, vom ieși biruitori din nebunia aceasta a tehnologiei care a cuprins tot pământul ca într-un malaxor.

Doamne, diavolul ne-a amăgit pe mulți și ne-a distrus vitalitatea, ne-a furat viața din belșug pe care ne-ai dăruit-o la nașterea din nou, în dragostea dintâi. Mulți dintre noi am devenit apatici și confuzi spiritual, sau suntem plini de viață lumească, sufletească. Rupe, Doamne, lanțurile care ne leagă de tehnologia aceasta! Doamne, strânge-ne din nou în grupuri prin casele noastre, unde să cercetăm Scripturile, să Te lăudăm și să ne rugăm. Ajută-ne, Doamne! Amin!

²¹ Celui ce va birui îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum și Eu am biruit și am șezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie.»

²² Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul. (Apocalipsa 3:21-22)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu